fbpx

ÄNTLIGEN! NU ÄR DEN HÄR! – boken ”Att utveckla barns förmågor i förskolan”

KURSER - UTBILDNING - FÖRLAG

ÄNTLIGEN! NU ÄR DEN HÄR! – boken ”Att utveckla barns förmågor i förskolan”

Så har den äntligen kommit! Min nya bok ”Att utveckla barns förmågor i förskolan”. Den släpps måndagen 10:e juni! I samband med boksläppet anordnar jag ett webbinarium samma dag kl 15.00, och du är inbjuden! Jag kommer att berätta om boken och svara på frågor. Anmälan sker här och deltagandet är kostnadsfritt: https://forms.gle/235HdvWuF1AWb3fb9

Det här är boken som en av mina referensläsare kommenterade så här:

”Det här är boken som inte kunde ha kommit mer lägligt. Vi ser att förskolebarnens ”ryggsäckar” har förändrats över tid. Barns koncentration, uppmärksamhet och uthållighet diskuteras dagligen hos oss. Hur tänkande och språkutveckling hänger ihop är högaktuellt utifrån de stora skillnader vi ser i barns utveckling. Hur man kan arbeta främjande och förebyggande med tidig kunskaps-, matematik- och språkutveckling i förskolan är angeläget på många förskolor. Och hur kognitionsvetenskap och lek- och samspelsfokus faktiskt hänger ihop, och berikar varandra. Jag är också fascinerad över hur boken väver ihop förskolans läroplan med det främjande och förebyggande barnhälsoarbetet, på ett konkret och vardagligt sätt.”

Jag ville skriva en bok om den tidiga utvecklingen, utifrån de teman som jag berört i flera av mina tidigare böcker med med fokus på förskoleåren, från erfarenheter från mitt arbete som psykolog i förskolan, och från forskning som jag och mina kollegor genomför kring förskolebarns utveckling inom olika områden – och inte minst kring matematikens, tänkandets och språkutvecklingens roll för barns utveckling. Jag ville också skriva en bok som kan läsas av alla i förskolan, oavsett förkunskaper. Boken är på 134 sidor och innehåller kapitel med frågor för att fördjupa diskussioner kring de teman jag berör (se innehållsförteckning längre ner).

Inom kort kommer boken att vara möjlig att förbeställa via vår webbshop för introduktionspriset 349 kr/st och webbinariedeltagare kommer att få en länk till erbjudandet. För verksamheter som redan nu önskar göra ett volymköp (25+), skicka ett mail och specificera antal ni är intresserade av, till: order@skoutvecklarna.se så får ni en offert. Den 10:e juni kommer boken att finnas att beställa via de vanliga kanalerna.

Visst syns vi måndagen den 10:e juni kl 15.00 på boksläpps-webbinariet?

Med vänlig hälsning, Petri Partanen

PS. Dela gärna inlägget med knapparna nedan. DS

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

×