fbpx

Ta del av REFLECT-projektets kunskaper – missa inte chansen att ta del av den digitala konferensen kostnadsfritt!

KURSER - UTBILDNING - FÖRLAG

Ta del av REFLECT-projektets kunskaper – missa inte chansen att ta del av den digitala konferensen kostnadsfritt!

Den 12-13 maj genomför REFLECT-projektet en konferens i Granada, Spanien, för att sprida kunskaper och erfarenheter om arbetet med elevers socioemotionella lärande och exekutiva förmågor. Från Sverige deltar projektgruppen Petri Partanen, Lars Löwenborg och Björn Gíslason samt ett antal deltagare från deltagande skolor runt om i Europa.

REFLECT-projektet är ett EU-projekt med syfte att pröva ut en utbildningsinsats för skolor, elever och föräldrar kring hur man stöttar elevernas känslomässiga utveckling och förmåga till självreglering. Konferensen sänds direkt på webben torsdag 12 maj och fredag 13 maj, klockan 9.30-12.15 och språket är på engelska.

Vad är Socioemotionellt Lärande och Exekutiva Förmågor?

I programmet ingår en föreläsning om vad Socioemotionellt Lärande (SEL) är och hur det hänger ihop med elevers självreglering och Exekutiva Förmågor (EF), med Petri Partanen, Lars Löwenborg och Björn Gíslason. Vidare presenteras erfarenheter av att ha arbetat med dessa frågor på skolor runt om i Europa. Inom OECD lyfts t ex av PISA-generalen Andreas Schleicher vikten av att skolorna i Europa inte bara fokuserar på elevernas kunskaper utan även deras sociala och känslomässiga utveckling, något som är centralt i arbetet med trygghet och studiero.

Se konferensen i efterhand på nätet

Om du inte kan se den direktsända konferensen kommer du också att kunna se den i efterhand på nätet, under en begränsad period. För att få en länk till sändningen från konferensen och tillgång till inspelningen registrera dig kostnadsfritt snarast och senast 6 maj. Tipsa gärna också om du har en kollega som kan vara intresserad. Du kan läsa mer i det bifogade programmet som finns här (engelska): https://bit.ly/REFLECTONLINE.

(OBS! Anmälan till konferensen är stängd och konferens är fullbokad, per 6 maj.)

Välkomna till en spännande konferens!

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

×