fbpx

Då är vi igång igen…

KURSER - UTBILDNING - FÖRLAG

Då är vi igång igen…

Då är vi i gång igen med utbildningen i ”Handlednings- och samtalsmetodik för specialpedagoger, speciallärare, m.fl.”. I över tjugo år har jag hållit i denna utbildning med deltagare från förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. De senaste åren har inneburit en transformation till digital utbildning – och det har fungerat över förväntan.

36 st specialpedagoger, speciallärare, logopeder m fl stöttar varandra, utbyter erfarenheter, reflekterar och kastar sig ut i samtalsövningar. Jag är ödmjuk inför de kloka reflektionerna och modet och styrkan som deltagarna visar. Tillsammans bygger vi en lärande organisation – och den digitala transformationen har inneburit möjligheten att fortsätta processen efter dagarna på digitala forum. Senare i vår genomför vi en fördjupningskurs i ”Dynamisk kartläggnings- och utredningsmetodik” där vi diskuterar hur pedagogiskt kartläggnings- och utredningsarbete kan utvecklas från ett produkt- till ett processinriktat arbetssätt.

I höst fortsätter vi med fortsättningskursen där vi diskuterar hur olika grupper fungerar och hur man kan stötta såväl arbetslag och andra typer av arbetsgrupper när de kör i diket – genom handledning, coachning och utbildning. Tänk så många grupper och mötesformer vi har i skolans värld, som vi genomför av gammal vana. Vad händer när vi börjar tala om syftet med våra möten, hur vi genomför dem och det vi får ut av dem?

Nästa omgång av handledningskursen sker 6-8 september 2022: https://skolutvecklarna.se/aktuella-kurser/#1638344041432-8f12dc3e-b1f5

Nästa omgång av kursen i dynamisk kartläggnings- och utredningsmetodik sker 15-16 mars 2022: https://skolutvecklarna.se/aktuella-kurser/#1631593840103-4f9545d3-f7ba

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

×