fbpx

Handlednings- och samtalsmetodik

KURSER - UTBILDNING - FÖRLAG

Handlednings- och samtalsmetodik

Så har vi precis avslutat höstens omgång av den återkommande kursen i ”Handlednings- och samtalsmetodik för specialpedagoger och speciallärare mfl”. Tänk så mycket tid vi lägger på möten i förskola och skola, och vad lite tid vi lägger på att utveckla mötesformerna så att de fungerar. Samtalsmetodiken är en central pusselbit i det arbetet – den kan aldrig ersättas av färdiga mallar och strukturer.


36 kloka deltagare från förskola till gymnasium har diskuterat, reflekterat och övat i lärande samtalsmetodik för olika sammanhang: för handledning, konsultation, kollegialt lärande, för handledarskapet i Specialpedagogik för lärande, elevhälsomöten, klasskonferenser liksom för arbetet med kartläggningar och utredningar.


Vi har tagit steget in i den digitala världen och jag konstaterar att det går utmärkt att få en ”vi-känsla” och öva praktiskt i olika format. Nytt från och med hösten är också att deltagarna får tillgång till en lärplattform på nätet med diskussionsforum, extramaterial och möjlighet att bolla frågor.


Några röster från denna omgång: ”Mycket imponerande upplägg som har fungerat över förväntan.” ” Lagom tempo och mycket intressant innehåll. Mycket att ta med tillbaka till vardagen. Tack!”” Väldigt bra utbildning! Har gett mig så många tankar och ny kunskap, men även mycket bekräftelse.”


24-26 januari 2022 kör vi vår nästa omgång. Missa inte tillfället att utveckla din handlednings- och samtalsmetodik!


Med vänlig hälsning, Petri

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

×