fbpx

Kommande föreläsningar på ICP2020+ och PSIFOS kompetensdagar

KURSER - UTBILDNING - FÖRLAG

Kommande föreläsningar på ICP2020+ och PSIFOS kompetensdagar

Så närmar sig sommaren detta speciella läsår och planeringen för kommande uppdrag pågår för fullt. Kanske befinner vi oss i höst i den så kallade endemiska fasen efter pandemin. Många av oss har jobbat digitalt under läsåret utifrån förutsättningarna. Det digitala har för mig inneburit att jag kunnat möta lärare, pedagoger, rektorer, elevhälso- och skolpersonal runt om i landet.

En mix av digitala möten, hybridmöten och fysiska möten – ökad tillgänglighet och flexibilitet

Faktiskt har det digitala inneburit att jag fått möjlighet att föreläsa och hålla workshops för personal som jag annars inte alltid hade hunnit eller fått möjlighet att träffa, i vårt avlånga land. En variant som också fungerat mycket bra och som vi fortsätter med är förinspelade föreläsningar som man kunnat arbeta med arbetslagsvis eller i tvärgrupper på förskolor och skolor över tid. Det har möjliggjort ett processinriktat arbete där man kunnat varva föreläsning med diskussioner över en period mer flexibelt istället för koncentrerat kring en enda dag.

Våra utbildningar har blivit tillgängliga på ett annat sätt, och vi har lärt oss hur vi genomför dem med resultat över förväntan. I förra veckan fick jag ett mail från en deltagare som gått vår handlednings- och samtalsmetodikkurs: ”Tack Petri för kursen! Jag var orolig för att det skulle kännas som att man var långt ifrån varandra, men det kändes som att vi blev en grupp på plats och sista dagen kändes det precis som när en grupp som umgåtts intensivt på plats och lärt känna varandra skildes åt.”. Den feedbacken värmde framför skärmen!

Kanske är det så att en mix av digitala varianter, hybridmöten och fysiska möten kommer bli en del av vår vardag? Två hybridkonferenser som jag ser väldigt mycket fram emot att delta i, i sommar och höst är ICP2020+ samt PSIFOS Kompetensdagar:

Keynote på ICP2020+

För mig är det en stor ära att få hålla ett keynote-anförande (inledningstala) på International Congress of Psychology i Prag, som hålls 18-23 juli (ICP 2020+). Jag kommer att hålla en presentation på temat ”The role of metacognition and executive functions in mathematical learning in school”. På kongressen kommer jag dela forskningsrön från min pedagogisk-psykologiska forskning kring sambanden mellan elevers metakognitiva medvetenhet, deras exekutiva förmågor som planerings- och uppmärksamhetsförmåga och matematiskt lärande: https://www.icp2020.com/cv/cv-petri-partanen/

Daniel Kahneman. By nrkbeta - IMG_4330, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=104292456
Daniel Kahneman

På ICP2020+ ser jag själv fram emot att lyssna på psykologen och nobelpristagaren i ekonomi Daniel Kahneman! ICP är världens största vetenskapliga kongress inom psykologi och täcker för utbildningsområdets del de två grenarna School psychology och Educational Psychology.

PSIFOS kompetensdagar

I början av hösten ser jag också fram mot att föreläsa på PSIFOS kompetensdagar 8-9 september i Malmö, som också blir ett hybridevent. PSIFOS kompetensdagar är ett fint tillfälle där psykologer i förskola och skola träffas och utbyter erfarenheter: https://www.facebook.com/psifos.sverige/posts/1015868529971

Med vänlig hälsning och ha en fortsatt bra försommar

Petri Partanen

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

×