fbpx

Vart är vi på väg – om skolkuratorns roll och elevhälsoarbetets utveckling

KURSER - UTBILDNING - FÖRLAG

Vart är vi på väg – om skolkuratorns roll och elevhälsoarbetets utveckling

Den 4:e oktober hade jag äran att inledningstala på Skolkuratorsdagarna 2021 på platsi Stockholm med en ”utifrån”-blick på kuratorns roll och elevhälsoarbetets utveckling. Den första kuratorn i Sverige var Gertrud Rodhe (bilden) 1914, den första skolkuratorn var verksam på Norra Real i Stockholm 1943, och föreningen för skolkuratorer bildades för 60 år sedan. Som psykolog i skolan har arbetet med de kloka kuratorerna ”i armkrok” varit en förutsättning för mitt arbete. Detta, och vart vi är på väg i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet har jag pratat om. Grattis till Sveriges Skolkuratorers förening för dessa 60 år!

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar

×